2015. március 30., hétfő

"Dugena", Westminster dallamos, ingás kandallóóra - Jelenlegi ára: 23 200 Ft *

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, a 40-es években gyártott, belső ingás időzítésű, német készülék. A márkanév a német óragyártók 1917-ben kereskedelmi céllal létrehozott Alpina-Deutsche Uhrmachergenossenschaft-ot takarja. Szép formájú, magasfényű, a mahagóni színezésű, elöl fafaragásokkal díszített fadoboz. A Westminster dallam negyedét, felét, háromnegyedét üti negyed, fél, ill. háromnegyed órakor. Órakor a teljes dallam, majd a megfelelő számú hármashangú gongütés hangzik. A számlapon réz Dugena márkafelirat. Az óraszerkezet hátsó réz szerelőlapjába lent a 158843 és a 13 számok vannak beütve (gravírozva). Egy felhúzással egy hetes működés. Az eredeti felhúzókulcs mellékelve. Befoglaló méretek: szélesség 50cm, magasság 22cm, mélység 17, 5cm. Tömeg: 3, 85kg. Kitisztítva, beolajozva, beszabályozva.
Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, nem tudok rá garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belül a kisebb óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.
Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! A leütési ár plusz 1700 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.



Jelenlegi ára: 23 200 Ft

Az aukció vége: 2015-03-31 00:46
. "Dugena", Westminster dallamos, ingás kandallóóra - Jelenlegi ára: 23 200 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése